Jouw Perfecte Croissant

Start Danerolling

Terug naar overzicht

Hoe rol je een Danerolles croissant?

Blog artikel

Danerolles croissantjes worden door vele mensen gerold. Elk croissantje is dan ook uniek! Een perfect Danerolles croissantje bestaat daarom niet, maar hoe rol je het deeg nou het beste?

  1. Haal het blikje 10min van te voren uit de koelkast
  2. Open de verpakking door het papier met een horizontale beweging eraf te trekken
  3. Haal rustig het deeg uit het blikje en rol deze voor je uit
  4. Snijd de lapjes deeg los van elkaar met een mesje
  5. Het geheim:
    Plaats een lapje deeg met de brede kant naar je toe, en snijd deze verticaal een klein stukje in. Rol vervolgens de croissant op van buiten naar binnen. Dankzij de kleine inkeping zal de croissant langer en smaller worden. Wat een plaatje eh?
  6. Bestrijk de croissants vervolgens met een geklutst eitje voor een mooie glans.
  7. Bak op 180C in een heteluchtoven tot goudbruin. De croissants worden het mooiste als je deze bakt op een bakplaat met bakpapier.

Smullen maar!

Meer inspiratie? Ga hier naar ons recepten overzicht.

Deel dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat je reactie achter

Volgende Artikelen