Tips Openen Blikje

1 … 2 … 3 …. PLOF

Terug naar overzicht

Tips Openen Blikje

Blog artikel

De ene keer ploft het  blikje zo open en de andere keer gaat het openen van het blikje weer heel moeilijk.. hoe kan dat nou? Wat is de beste manier?

De druk van onze verpakking wordt beinvloed door veel verschillende factoren. Bijvoorbeeld aan de temperatuur van de koeling in de supermarkt, de koelkast thuis, maar ook of er zomer of winter granen gebruikt zijn. Zo zijn wij altijd op zoek naar de juiste hoeveelheid druk zodat enerzijds de verpakking makkelijk te openen is, maar anderzijds het blikje niet zelf open ploft.

1 … 2 … 3 …. PLOF

Hierbij enkele tips als het blikje een beetje tegengas geeft.

  1. Haal het blikje 10min voor het bereiden uit de koelkast. Zo warmt het deeg op en zet deze een beetje uit waardoor het makkelijker is om de verpakking te openen.
  2. Zie het pijltje op de verpakking waar staat ‘hier openen’. Dit is zo’n 2cm onder het zilveren lipje.
  3. Trek het papier in een horizontale beweging van de verpakking af zodat je het papier in 1 keer mee krijgt.

Zie deze video voor extra begeleiding

Meer inspiratie? Ga hier naar ons recepten overzicht.

Deel dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat je reactie achter

Volgende Artikelen