Aardbeienschuitjes

Let je héél even niet op, ligt er ineens een stukje zomer op je bord. Een croissantje met aardbeien maar dan net even anders. Fris en zoet, in hetzelfde schuitje.

Ingrediënten

  • 1 blikje Croissants Extra Large
  • 1 ei
  • 200 ml slagroom
  • 1tl vanille extract
  • 250gr mascarpone
  • 1 bakje aardbeien
  • Extra nodig: bakparels of gedroogde bonen

Bereidingswijze

Aardbeienschuitjes
  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Open het blik croissantdeeg en rol het deeg uit.
  3. Wrijf de diagonale snijranden dicht.
  4. Snijd de plak bladerdeeg in zes vierkanten.
  5. Snijd ongeveer 1 cm van het randje van de vierkantjes bladerdeeg en druk deze vast op het vierkantje dat nog over is zodat er een soort bakje ontstaat.
  6. Leg de bladerdeegbakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  7. Vul het bakje met een steunvulling zodat de bodem zeker niet omhoog komt; je kunt hiervoor bakparels gebruiken of gedroogde bonen.
  8. Bestrijk de randjes met een beetje melk of losgeklopt ei.
  9. Bak de bakjes in ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
  10. Klop de slagroom stijf met het vanille-extract en mix er de mascarpone door.
  11. Snijd de aardbeien in plakjes.
  12. Laat de bladerdeegbakjes geheel afkoelen voor je ze vult met het mascarponemengsel. Verdeel de plakjes aardbei erover.