Choc-‘n-roll

Attentie. We hebben het hier over een vulling van chocolade, met druppels karamel en een likje kaneelboter on top. O ja, èn hazelnoten die je er overheen husselt.

Ingrediënten

  • 2 blikjes Petits Pains au Chocolat
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 100 gram hazelnoten
  • 50 ml stroop
  • 20 ml room

Bereidingswijze

Choc-‘n-roll
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Beboter een springvorm van 20cm.
  3. Meng de boter en kaneel goed door elkaar.
  4. Haal het deeg uit de verpakking en smeer de acht plakjes in met de kaneelboter.
  5. Leg twee chocosticks op ieder plakje deeg en rol deze en beetje losjes en scheef op. Leg ze in de springvorm.
  6. Bak het cinnamon broodje in 25-30 minuten af in de oven.
  7. Haal 5 minuten voordat de baktijd voorbij is het broodje uit de oven en strooi de hazelnoten er overheen. Zet terug in de oven voor 5 minuten.
  8. Maak in de tussentijd karamelsaus door de stroop en slagroom in een pannetje te verwarmen. Let op dat je de saus niet gaat koken.
  9. Haal het broodje uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en druppel royaal de karamelsaus er over.