Chocolade kerstboom

Jezelf en anderen verwennen. Dat mag altijd bovenaan je to-do-lijstje staan!

Ingrediënten

  • 2 blikjes Croissants Extra Large
  • 3 eetlepels hazelnootpasta
  • 100 gram verse aardbeien
  • Poedersuiker om mee te garneren

Bereidingswijze

Chocolade kerstboom
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Rol het deeg uit en snijd het deeg in drie rechthoekige plakken
  4. Leg twee rechthoekige plakken deeg naast elkaar aan de onderkant van de bakplaat.
  5. Snijd de derde rechthoek diagonaal door midden en plaats deze boven het andere deeg, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat.
  6. Druk de kartelranden goed tegen elkaar, zodat je een grote lap deeg krijgt.
  7. Smeer het deeg in met hazelnootpasta.
  8. Maak een zelfde kerstboom van het deeg en leg deze op de hazelnootpasta.
  9. Snijd een stam uit het deeg en snijd het deeg in aan weerszijde van de kerstboom, zodat er takken ontstaan.
  10. Twist de takken en leg ze tegen elkaar aan.
  11. Maak van het overgebleven deeg een piek voor bovenop de top van de boom.
  12. Bak de kerstboom op 180 graden in 15-20 minuten gaar.
  13. Garneer met gehalveerde verse aardbeien en poedersuiker.