Deens koffiebroodje

Een Deens koffiebroodje is eigenlijk gewoon croissantdeeg met banketbakkersroom (ook wel bekend als custard). Heerlijk wanneer belegd met vers rood fruit!

Ingrediënten

12 kleine koffiebroodjes

  • 1 blikje Croissants Classic
  • 120g (12 volle theelepels) banketbakkersroom of custard
  • Eitje om mee te bestrijken

Decoratie

  • Verse frambozen
  • Glazuur (poedersuiker met water)

Bereidingswijze

Deens koffiebroodje
  1. Verwarm de oven op 180C.
  2. Open het blikje en rol het deeg uit horizontaal voor je uit.
  3. Snijd de verticale lijnen los van elkaar zodat je 3 rechthoeken krijgt.
  4. Snijd vervolgens van elk rechthoek 4 lange stroken deeg.
  5. Pak een strook deeg op en twist deze zodat je een wokkel krijgt. Herhaal dit met alle 12 stroken deeg.
  6. Pak vervolgens 1 van de getwiste stukken deeg en maak hier een rond bakje van. Druk de onderkant een beetje plat. Herhaal dit voor alle stroken deeg zodat je 12 bakjes krijgt.
  7. Maak de banketbakkersroom of custard volgens de bereidingswijze. Doe 1 volle theelepel van de gele banketbakkersroom in elk bakje.
  8. Kluts een eitje los en bestrijk het deeg hier mee zodat deze een mooie glans krijgt.
  9. Bak de koffiebroodjes gaar in 15 min.
  10. Maak wat glazuur met poedersuiker en een klein beetje water.
  11. Versier de koffiebroodjes met het glazuur en enkele frambozen.