Empanadas

Mexico, o, Mexico. Haal de zon uit je oven.
Deze empanadas zijn luchtig, licht en smaakvol!

Ingrediënten

  • 1 blik Danerolles Super Croissants
  • 1 prei
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels Mexicaanse gehaktkruiden
  • Melk of ei om te bestrijken
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Empanadas
  1. Warm de oven voor op 180C.
  2. Snijd de prei in dunne ringen.
  3. Bak het gehakt met de prei in een scheut olijfolie aan.
  4. Pers de teentjes knoflook uit boven het gehakt en roer erdoor.
  5. Zodra het gehakt gaar is, voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze ongeveer 1 a 2 minuten mee.
  6. Voeg de gehaktkruiden toe en roer goed door.
  7. Open het blik croissantdeeg, rol het deeg uit en snijd de plakken volgens de snijdlijnen los.
  8. Verdeel het gehaktmengsel over de driehoeken croissant, vouw de punten naar binnen en duw de randjes goed aan.
  9. Bestrijk de empanadas met een beetje melk of losgeklopt ei.
  10. Bak de empanadas ongeveer 15 minuten in de oven totdat het deeg mooi bruin is.