Steamed buns

Ook zo veel zin in iets lights en luchtigs? Deze witte broodjes zijn zo zacht als kussentjes. Heerlijk met kip en salade – om bij weg te dromen.

Ingrediënten

  • 1 blikje Petits Pains White
  • 250 gram kipfilet
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal of een halve fijngesneden peper
  • 1 bosui
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 kropje little gem sla

Bereidingswijze

Steamed buns
  1. Maak eerst de steamed buns:
  2. Rol de broodjes uit op een, met een beetje bloem, bestoven blad in een ovaaltje.
  3. Maak van bakpapier vierkantjes van ongeveer 10×10 cm.
  4. Vouw de uitgerolde broodjes dubbel met in het midden een stukje bakpapier.
  5. Stoom de broodjes in 15 minuten in een stoommandje boven kokend water.
  6. Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine stukjes, bak deze en bak de laatste vijf minuten de ketjap en sambal/rode peper mee met de kip.
  7. Snijd de komkommer in dunne plakjes, de rode paprika in reepjes en de bosui in dunne ringetjes.
  8. Scheur de blaadjes sla los.
  9. Haal de broodjes uit het mandje en beleg deze met sla, komkommer, paprika, bosui en tot slot de kip.
  10. Serveer met pittige saus of chiliolie.