Hamburgers

Een golden oldie: de hamburger. Een lekkere en stoere hap voor elk gezelschap, van jong tot (g)oud. In een handomdraai op tafel.

Ingrediënten

  • 1 blik Danerolles Petit Pains wit
  • melk of ei om te bestrijken
  • 3 rode uien
  • 10 gram boter
  • 2 tomaten
  • 6 rundertartaartjes
  • 6 blaadjes sla
  • 6 plakjes cheddar cheese & ketchup

Bereidingswijze

Hamburgers
  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Open het blik broodjesdeeg en haal de broodjes los.
  3. Bestrijk de broodjes met een beetje melk of losgeklopt ei.
  4. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.
  5. Snijd de uien in ringen en bak ze in de helft van de boter op laag vuur in 5 minuten zacht.
  6. Snijd de tomaten in plakken.
  7. Bak de tartaartjes in de andere helft van de boter.
  8. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met sla, tartaatje, plak tomaat, plak kaas, ketchup en wat uienringen.