Hartige pesto kerstboom

Borrelen met elkaar, dat is delen met elkaar. Deel tijd, deel verhalen, deel lekkers en moois.

Ingrediënten

  • 2 blikken Danerolles Croissants Extra Large
  • 250 gram pesto
  • 100 gram cherry tomaatjes (rood en geel)
  • Handje verse basilicum

Bereidingswijze

Hartige pesto kerstboom
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Rol het deeg uit en snijd het deeg in drie rechthoekige plakken
  4. Leg twee rechthoekige plakken deeg naast elkaar aan de onderkant van de bakplaat.
  5. Snijd de derde rechthoek diagonaal door midden en plaats deze boven het andere deeg, zodat de vorm van een kerstboom ontstaat.
  6. Druk de kartelranden goed tegen elkaar, zodat je een grote lap deeg krijgt.
  7. Smeer het deeg in met pesto.
  8. Maak een zelfde kerstboom van het deeg en leg deze op de pesto.
  9. Snijd een stam uit het deeg en snijd het deeg in aan weerszijde van de kerstboom, zodat er takken ontstaan.
  10. Twist de takken en leg ze tegen elkaar aan.
  11. Maak van het overgebleven deeg een piek voor bovenop de top van de boom.
  12. Bak de kerstboom op 180 graden in 15-20 minuten gaar.
  13. Garneer met verse basilicum en cherrytomaatjes.