Monkeybread kaneel

Er is niets lekkerder dan brood afscheuren en deze met je handen opeten. Van dit heerlijke, zoete monkeybread recept ga je brullen!

Ingrediënten

  • 2 blikjes Petits Pains
  • 4el kaneel
  • 100gr suiker
  • 200gr lichte bruine basterdsuiker
  • 150gr roomboter

Bereidingswijze

Monkeybread kaneel
  1. Vet je tulband in met boter
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden
  3. Snijd de bolletjes deeg elk in 4 stukjes
  4. Mix de suiker en kaneel samen in een beslagkom. Doe vervolgens de bolletjes deeg hierbij en hussel deze goed door elkaar
  5. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de basterdsuiker erdoor. Gebruik de helft hiervan voor de bodem van de tulband
  6. Leg de balletjes met kaneelsuiker in de springvorm en druk deze goed tegen elkaar aan
  7. Verspreid de andere helft van de boter en suiker mix over de bolletjes
  8. Bak de tulband goudbruin af in ongeveer 25 minuten