Peerlijke Pie

Sommige sprookjes blijken werkelijkheid te zijn. Deze perencrumble is daarvan het smakelijke bewijs. Dat is nog eens iets anders dan een appeltaart of tarte tatin! Schuif aan. Welkom thuis.

Ingrediënten

  • 1 blikje Croissants Classic
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 6 peren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram biscuits
  • 60 gram gesmolten boter

Bereidingswijze

Peerlijke Pie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een springvorm in en suiker de bodem en rand. De overgebleven rietsuiker gaat door de crumble.
  3. Bekleed de springvorm met het deeg.
  4. Strooi de paneermeel over de bodem.
  5. Schil de peren, verwijder klokhuis en maak peerslierten. Je kan hiervoor een dunschiller, kaasschaaf of spirelli gebruiken.
  6. Leg de peerslierten op de met paneermeel bedekte bodem.
  7. Maak de crumble door de koekjes fijn te maken en te mengen met de rietsuiker, gesmolten boter en kaneelpoeder.
  8. Bedek de peren met de crumble.
  9. Bak de taart in 25-30 minuten gaar op 200 graden. Dek na 15 minuten de korst af met aluminiumfolie en zet terug in de oven.