Appelbol vol Kaneel

Appel, kaneel, rozijn: klassiekers moet je koesteren. Met een beetje hulp en wat geluk uit blik, bak je moeiteloos deze stijlvolle appelbollen met walnoten en dadels. Da’s dadelijk genieten!

Ingrediënten

  • 1 blikje Cinnamon Swirls
  • 4 friszoete appels
  • 150 gram dadels
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • 2 vanillestokjes
  • Poedersuiker om te garneren

Bereidingswijze

Appelbol vol Kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schil de appels en hol deze uit.
  3. Maak een mengsel van dadels, kaneel, walnoten, rozijnen en het merg van de vanillestokjes (gooi de stokjes niet weg) in de keukenmachine.
  4. Vul de appels met het dadelmengsel.
  5. Haal het deeg uit de verpakking en snijd deze in vier gelijke stukken. Bekleed de appelbollen met één lap deeg per stuk. Zorg dat de appels geheel ingepakt zijn met het deeg en druk de naadjes goed aan.
  6. Maak een klein gaatje in de bovenkant van het deeg, zodat er tijdens het bakken lucht kan ontsnappen.
  7. Bak de bollen in 30-35 minuten af op 175 graden.
  8. Snijd in de tussentijd de vanillestokjes in drieën.
  9. Haal de appelbollen uit de oven, steek de vanillestokje in het gaatje aan de bovenkant van de bol en strooi poedersuiker over de bollen.
  10. Serveer warm.