Pie onder een dak

Geniet van het bakmoment en laat het gerechtje nog even na pruttelen. Het dakje van deeg maakt het af. Vers deeg heerlijk met elke stoofschotel.

Ingrediënten

  • 1 blikje Croissants Extra Large
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram winterpeen
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 kilo magere runderbraadlappen
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl zout
  • 2 el bloem
  • 2 takjes rozemarijn
  • 600 ml bruin bier
  • 150 gram geraspte kaas en melk of ei om te bestrijken

Bereidingswijze

Pie onder een dak
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van een halve cm breed.
  3. Snijd de bleekselderij in boogjes van een halve cm breed.
  4. Snijd het vlees in dobbelstenen van ongeveer 2 cm.
  5. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin op laag vuur de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, zout, bloem en blokjes vlees 5 minuten.
  6. Voeg het bier en de takjes rozemarijn toe, zet het vuur laag en laat in 2 uur gaar worden op laag vuur, met de deksel half op de pan.
  7. Verwarm daarna de oven voor op 180C.
  8. Meng de geraspte kaas door het vlees en de groente en schep alles in een grote ovenschaal.
  9. Open het blik croissantdeeg en rol het deeg uit.
  10. Wrijf de diagonale snijranden dicht en snijd de plak volgens de verticale snijlijn in drie plakken.
  11. Leg de plakken croissantdeeg losjes over de schaal.
  12. Bestrijk de bovenkant met de melk of ei.
  13. Laat de pie in circa 15 minuten in de oven gaar worden tot het croissantdeegdak goudbruin is.