Tarte tatin

Een Franse klassieker met sticky appel en een knapperige bodem. Verras je gasten met deze heerlijke tarte tatin. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles Classic
  • 4 Granny Smith appels
  • 2 eetlepels kaneel
  • 125g suiker
  • 50g roomboter en wat extra om je springvorm mee in te vetten
  • Eitje om te bestrijken
  • Optioneel: bolletje roomijs

Bereidingswijze

Tarte tatin
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Haal het deeg uit het blik, knijp de schuine snijlijntjes samen en creëer drie vierkante stukken deeg
  3. Vet de springvorm in met boter
  4. Schil de appels, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens en kwart weer in drie plakjes
  5. Doe de plakjes in een schaaltje met de kaneel en hussel goed
  6. Leg de plakjes appel met kaneel dakpansgewijs rond in de springvorm. De hele springvorm moet belegd zijn met de appel
  7. Gooi de suiker in een steelpannetje en voeg zodra deze kastanjebruin is de boter toe zodat er een mooie karamel ontstaat
  8. Giet de karamel over de appels heen in de springvorm (let op: je moet nu snel werken zodat de karamel niet gaat stollen)
  9. Vouw nu de drie plakken deeg over de appels en karamel heen door deze horizontaal te plaatsen. Werk van boven naar beneden
  10. Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork, besmeer met het geklutste eitje en strooi de overgebleven suiker over het deeg
  11. Bak goudbruin in ongeveer 20-25 minuten. Keer na het bakken de tarte tatin om met behulp van een bord. Extra genieten met een bolletje ijs erbij!