Krokant Uitje

De versgebakken kaascroutons on top geven deze uiensoep niet alleen meer smaak, maar vooral ook een brutale bite. Super easy maar toch een showstopper!

Ingrediënten

Voor de croutons:

  • 1 blikje Danerolles Classic
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 takje verse tijm
  • 1 ei

Voor de uiensoep:

  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 750 gram gele uien
  • 2 liter runder-of kippenbouillon
  • 250 ml droge witte
  • 2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Krokant Uitje

Maak als eerste de soep:

  1. Snijd de uien in ringen en bak deze in de boter totdat ze mooi donker verkleurd zijn door constant te roeren. Dit proces kan een half uur duren. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, zodat de uien aan kunnen branden.
  2. Voeg na 30 minuten de bloem toe en bak deze even mee met de uien.
  3. Zet het vuur hoog en blus af met de witte wijn.
  4. Draai het vuur laag zodra de wijn is opgenomen.
  5. Voeg nu beetje bij beetje warme bouillon toe. Het is belangrijk om niet alle bouillon in een keer toe te voegen, want dan wordt deze niet goed opgenomen.
  6. Wanneer alle bouillon is toegevoegd, voeg dan de laurierblaadjes toe en laat 20 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel van de pan. Breng op smaak met peper er zout.

Maak in de tussentijd de kaascroutons:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het deeg uit, snijd langs de kartellijntjes en vouw een rondje van het deeg. Het deeg mag elkaar wat overlappen.
  3. Bestrijk de deegrondjes met wat losgeklopt ei en verdeel de geraspte kaas over het deeg.
  4. Bak de croutons in 10-12 minuten af.
  5. Serveer de soep in diepe borden of kommen, plaats een crouton op de soep en strooi en wat verse tijmblaadjes over.