Nederlands (nl)
Verberg filters

Appel Kaneelbrood

Ook zo gek op de geur van kaneel en versgebakken brood in huis? Met dit appel-kaneelbrood recept maak je heel makkelijk je nieuwe favoriet! Dat is nog eens wat anders dan een vanillecake.

Ingrediënten

  • 2 blikjes Petits Pains White
  • 2 appels
  • 1 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • Nodig: klein cakeblik

 

 

Bereidingswijze

Appel Kaneelbrood
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de deegbolletjes elk in zes kleine stukjes.
  3. Schil de appels en rasp deze fijn.
  4. Meng de geraspte appel, suiker, kaneel en deegstukjes goed met elkaar.
  5. Bekleed de cakevorm met bakpapier (zo kan je het brood er makkelijker uit halen).
  6. Stort nu het deeg/appelmengsel in de cakevorm en druk het geheel goed aan.
  7. Strooi de overgebleven eetlepel kristalsuiker over het deeg.
  8. Bak de vorm in 30-35 minuten gaar.
  9. Geniet ervan met een beetje boter en kopje thee!