Nederlands (nl)
Verberg filters

Appel swirls met pecan

Dit recept is bedacht door de Finse kok Hanna Gullichsen, en als ze ergens weten hoe ze kaneelrolletjes moeten maken, dan is het wel in Scandinavië! Deze variant is gevuld met geraspte appel en stukjes pecan, zo simpel maar zó lekker! Vooral wanneer ze warm uit de oven komen zijn ze werkelijk om te smullen.

Ingrediënten

  • 1 blik Danerolles Cinnamon Swirls
  • 2 kleine appeltjes met schil
  • 30 g roomboter
  • 50 g pecannoten
  • 2 el honing
  • Een snufje zout 

Bereidingswijze

Appel swirls met pecan
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de gewassen appels met schil (een handvol is voldoende).
  3. Gebruik een mes om de pecannoten in stukjes te hakken.
  4. Smelt de boter in een kookpannetje en giet de Danerolles kaneelsuiker erbij.
  5. Gooi de geraspte appel in een bakpan, breng op smaak met honing en voeg een snufje zout toe. Roer de noten erdoor en haal vervolgens van het vuur.
  6. Open de deegrol en verdeel het mengsel gelijkmatig over het oppervlak. Rol weer op en snijd voorzichtig in zes delen.
  7. Bak de kaneelrolletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier gedurende 15-20 minuten.