Nederlands (nl)
Verberg filters

Appelcroissants bij het Kampvuur

Hoe vaak heb je op reis croissants of pizza gemaakt? Stel je het moment voor dat je na een dag wandelen en verse croissants bij het kampvuur kan eten.

Benodigdheden voor onderweg: snijplank / groter bord, mes, (lepel als je wat pasta aanbrengt), kampvuurrooster / halster en lucifers, maak er een echt feest van.

Recept door: Saara Atula

Ingrediënten

  • 1 danerolles Croissants Classic blik
  • 1 groene appel
  • Kaneel
  • Kardemom
  • Suiker
  • Biscoff-pasta of amandelspijs (vrijwillig)

Verder nodig:

  • Snijplank, mes, lepel (als je een soort pasta gebruikt)
  • Als je gaat kamperen: lucifers en rooster: Opmerking! Zorg er altijd voor dat het maken van een kampvuur veilig en toegestaan ​​is in het gebied waar je gaat wandelen.

Bereidingswijze

Appelcroissants bij het Kampvuur
  1. Open het blikje Danerolles Croissants Classic volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Rol het deeg uit op een snijplank en snijd het volgens de kant-en-klare snijlijnen in 6 stukken.
  3. Verdeel de Biscoff-pasta (of een andere zoete pasta naar keuze) op elk deeg. Snijd de appel in dunne plakjes en leg deze op de pasta. Strooi er kaneel, kardemom en suiker over en rol het deeg tot croissants.
  4. Leg de croissants op het scharnierende rooster / rooster.
  5. Bak op kampvuur, ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat de croissants ongeveer 20 cm van het vuur verwijderd zijn, zodat ze niet verbranden. Draai de croissants om zodat ze aan beide kanten bakken en houd ze goed in de gaten zodat ze niet aanbranden.
  6. Geniet terwijl het warm is!