Nederlands (nl)

Bieten Tarte Tatin Recept

Wist je dat… rode biet je beter laat voelen? Echt waar! Maar dit bieten tarte tatin recept zal je hoogstwaarschijnlijk nog beter laten voelen. Dit recept combineert rode biet met het Cinnamon Swirls deeg van Danerolles, feta en een lekkere kruidige dressing. Klinkt heerlijk toch? Daarbij is dit tarte tatin met bieten recept voor wel 8 personen, dus er is genoeg voor het hele gezin, en je houdt misschien zelfs wat leftovers over voor de volgende dag! Yes!

Ingrediënten

Voor de tarte tatin (8 personen):

  • 1 blik Danerolles Cinnamon Swirls 
  • 400gr gekookte rode biet
  • 1 rode ui
  • 1 el verse tijm
  • 2 el rietsuiker
  • 40gr boter
  • 3 el balsamico azijn
  • 100gr feta

Voor de kruidendressing:

  • 2 sjalotjes
  • 1 kl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • Bladpeterselie
  • Peper en zout

Verder nodig:

  • Bakpan
  • Ronde taartvorm

Bereidingswijze

Bieten Tarte Tatin Recept

Bereidingstijd 25 min + 30 min in de oven

  1. Verwarm allereerst de oven op voor op 180 graden.
  2. Snipper dan de rode ui fijn en snij de rode biet in stukken.
  3. Verwarm vervolgens in een pan de suiker op laag vuur en voeg dan de boter toe.
  4. Als de boter gesmolten is, roer er dan de fijngesnipperde rode ui doorheen en laat ze sudderen. Doe dan de rode bieten in de pan.
  5. Wanneer de ui begint te karameliseren giet je er wat balsamicoazijn overheen. Laat dan de azijn tot de helft inkoken.
  6. Kruid het geheel daarna met peper en zout en bestrooi met tijm.
  7. Doe vervolgens het blik Cinnamon Swirls open en snijd het deeg verticaal door zodat je twee gelijk stukken krijgt.
  8. Leg dan de twee stukken deeg naast elkaar en laat ze een beetje overlappen. Maak zo één groot stuk deeg en zorg ervoor dat de naden goed dicht zijn.
  9. Wrijf de zijkant van een taartvorm in met wat boter, verdeel het rode bieten mengsel over de taartvorm en leg het deeg erop .
  10. Druk de randen stevig onder de biet en prik met een vork wat gaatjes in het deeg om de stoom te kunnen laten ontsnappen.
  11. Zet de taartvorm nu voor 30 min in de oven tot het deeg goudbruin kleurt.
  12. Nu heb je even tijd om de dressing te maken. Mix alle ingrediënten voor de dressing. Breng dan op smaak met peper en zout.
  13. Haal de rode bieten tarte tatin na +/-30min uit de oven en laat even rusten. Snijd de randen voorzichtig los van de taartvorm en keer de taartvorm om op een bord.
  14. Verkruimel er wat feta over en giet er wat dressing overheen om het af te maken.
  15. Enjoy!