Boston cake

Een heerlijke Boston cake voor bij de koffie is zo gemaakt met dit recept van de bekende kookboek schrijfster Hanna Gullichsen uit Finland. Met rode of blauwe bessen, it’s up to you!

Ingrediënten

2-3 blikjes Danerolles Cinnamon Swirls

100g bevroren bessen (rood of blauw)

1 el suiker

3 tl ahornsiroop

2 tl roomboter

Poedersuiker om te garneren

Bereidingswijze

Boston cake
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm. Smeer de zijkanten in met boter.
  3. Open de blikjes en rol het deeg uit. Smeer het deeg in met gesmolten roomboter.
  4. Voeg de extra suiker toe aan de kaneelmix. Schenk de ahornsiroop erbij en meng dit alles met de bessen.
  5. Verspreid het mengsel in gelijke mate over het midden van het deeg. Rol de lange kant van het deeg op zodat een lange, dunne rol ontstaat. Snijd deze rol in stukjes van ongeveer 4cm breed.
  6. Leg de stukjes strak tegen elkaar aan in de springvorm, begin in het midden en werk van hieruit naar buiten. Afhankelijk van de grootte van de springvorm kun je 2 of 3 blikjes deeg gebruiken.
  7. Bak in de oven op 175 graden voor ongeveer 30 minuten (tot de cake een mooie bruine kleur krijgt).
  8. Verwijder de ring van de springvorm en strooi wat poedersuiker over de Boston cake, geniet ervan!