Nederlands (nl)
Verberg filters

Boston Kerst Cake

Een gegarandeerde hit voor de kerstdagen. Deze heerlijkste boston-cake met pepersmaak is gemaakt van onze croissantjes. Maak de cake af met kersen, amandelchips en glazuur & geniet!  

 

Gemaakt door: @perinneruokaaprk

Ingrediënten

  • 1 blik Danerolles Croissants Classic
  •  25 g boter (kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels suiker
  •  1 theelepel peperkoekkruiden
  •  12 ingeblikte kersen
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel graansuiker
  • 1 dl poedersuiker
  • 1-2 theelepels water

Bereidingswijze

Boston Kerst Cake
  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Open het blik en leg het deeg op de tafel. Knijp voorzichtig de snijlijnen dicht.
  3. Meng in een middelgrote kom de boter, suiker en peperkoekkruiden. Verdeel dit mengsel over het deeg.
  4. Snijd het deeg in drie gelijke stukken. Rol het deeg uit en snijd elk van deze in 4 stukken.
  5. Gebruik een ovenschaal van 20 cm Ø en plaats bakpapier op de bodem van de pan.
  6. Leg de deegrolletjes losjes op de braadpan en leg op elk deeg een kers. Strooi er amandelschilfers en graansuiker over.
  7. Bak 15-20 minuten. Laat de cake even afkoelen.
  8. Meng in een middelgrote kom de poedersuiker en het water tot een mengsel. Maak de cake af met dit mengsel en strooi er eventueel wat poedersuiker overheen.