Boston Kerst Cake
Een gegarandeerde hit voor de kerstdagen. Deze heerlijkste boston-cake met pepersmaak is gemaakt van onze croissantjes. Maak de cake af met kersen, amandelchips en glazuur & geniet!
Gemaakt door: @perinneruokaaprk
Ingrediënten
- 1 blik Danerolles Croissants Classic
- 25 g boter (kamertemperatuur)
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel peperkoekkruiden
- 12 ingeblikte kersen
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- 1 eetlepel graansuiker
- 1 dl poedersuiker
- 1-2 theelepels water
Bereidingswijze
Boston Kerst Cake
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Open het blik en leg het deeg op de tafel. Knijp voorzichtig de snijlijnen dicht.
- Meng in een middelgrote kom de boter, suiker en peperkoekkruiden. Verdeel dit mengsel over het deeg.
- Snijd het deeg in drie gelijke stukken. Rol het deeg uit en snijd elk van deze in 4 stukken.
- Gebruik een ovenschaal van 20 cm Ø en plaats bakpapier op de bodem van de pan.
- Leg de deegrolletjes losjes op de braadpan en leg op elk deeg een kers. Strooi er amandelschilfers en graansuiker over.
- Bak 15-20 minuten. Laat de cake even afkoelen.
- Meng in een middelgrote kom de poedersuiker en het water tot een mengsel. Maak de cake af met dit mengsel en strooi er eventueel wat poedersuiker overheen.