Nederlands (nl)

Cheater’s Pandushi met Kokos en Ananas

De Antilliaanse pandushi is één van onze favoriete zoete broodjes. Je maakt ze met lekker zacht brooddeeg en een vulling van suiker en kaneel. Ook is er een versie met kokos en beide versies zijn natuurlijk even lekker. 

 

Recept en foto door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

Voor 6 pandushi’s:

  • 1 blikje Danerolles cinnamon swirl deeg
  • 1 blik (300 gr) ananasstukjes
  • ½ kokosnoot
  • 1 ei, geklutst
  • 1 el roomkaas
  • 100 gr poedersuiker
  • Enkele druppels limoensap

Bereidingswijze

Cheater’s Pandushi met Kokos en Ananas
  1. Schil de kokosnoot en rasp de helft ervan met een grove rasp. Laat de ananasstukjes goed uitlekken. Meng de kokossnippers met de ananas en zet deze even apart.
  2. Verwarm de oven nu voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Haal het cinnamon swirl deeg uit de verpakking en rol het voorzichtig uit. Snijd het deeg vervolgens in tweeën, waardoor je twee flinke rechthoeken krijgt.
  4. Bestrooi het met de suiker en kaneel uit de verpakking (ik gebruikte voor dit recept de helft!) en verdeel er daarna de kokos en ananas over. Rol het deeg op en druk de uiteinden goed aan, zodat die tijdens het bakken niet open gaan.
  5. Plaats de pandushi’s op de bakplaat en bestrijk ze met wat van het geklutste ei. Bak de broodjes vervolgens in zo’n 15-18 minuten gaar en goudkleurig. 
  6. Terwijl je broodjes afkoelen maak je de snelle frosting. Meng hiervoor de roomkaas met de poedersuiker en het limoensap. Doe dit in een spuitzak of rol er één van bakpapier. Knip ’n klein puntje af, zodat de frosting er in een dun straaltje uitloopt. Versier hier de broodjes mee. Eet smakelijk!