Nederlands (nl)

Chocolade-hazelnoot Babka

Babka is een steeds meer voorkomend recept, je hebt de naam vast al wel een keer voorbij horen komen. Maar wat betekent babka eigenlijk? Een babka is ook wel een gevlochten chocoladebrood. Deze variant staat supersnel op tafel met ons verse deeg en ziet er nog eens prachtig uit! Het brood is luchtig en zoet van smaak door ons kaneelsuiker en de hazelnootpasta van Bonne Maman. De stukjes hazelnoten geven een extra bite aan het recept, gegarandeerd een succes!

Ingrediënten

Benodigdheden

  •  Ronde bakvorm

 

Bereidingswijze

Chocolade-hazelnoot Babka
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Open het blik volgens de aanwijzingen op het blik en rol het deeg uit over het keukenblad.
  3. Bewaar de kaneelsuiker voor later.
  4. Besmeer het verse deeg met de hazelnootpasta van Bonne Maman.
  5. Snijd de hazelnoten fijn en strooi over het besmeerde deeg.
  6. Rol het deeg op via de lange zijde zodat het deeg een lange rol wordt.
  7. Snijd het deeg in de lengte doormidden waardoor je de laagjes deeg en hazelnootpasta goed ziet zitten en zorg dat aan het uiteinde het deeg nog aan elkaar vast zit.
  8. Kruis de twee delen deeg over elkaar heen zodat het deeg er gevlochten uitziet.
  9. Maak de uiteindes aan elkaar vast.
  10. Leg de babka in de ronde bakvorm en kluts het eigeel in een bakje.
  11. Meng het zakje kaneelsuiker door het geklutste eigeel en besmeer hiermee de babka.
  12. Bak de babka binnen 25 a 30 minuten goudbruin.

Laat eventjes afkoelen en smullen maar!