Nederlands (nl)

Chocolate chip cookies recept met veenbessen

Chocolate cookies maken je altijd blij! Heerlijk bij een kop koffie of thee, als een klein toetje, of als tussendoortje. Maar dit chocolate chip cookies recept met veenbessen maakt je nog blijer! Het Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles samen met veenbessen geven een lekkere verse en frisse smaak aan de chocolate chip cookies. Ook duurt het maar 30 minuten om deze chocolate chip cookies te bereiden, dus het is een perfect recept om te maken samen met je kids! En wat zullen je kids blij worden van zo’n heerlijke chocolate chip cookie na het bakken.

Ingrediënten

Voor 8 chocolate chip cookies:

Verder nodig:

  • Een ovenplaat met bakpapier
  • Extra bakpapier
  • Een extra ovenschotel/ovenplaat
  • Een kwast om mee te bestrijken
  • Kommetje

Bereidingswijze

Chocolate chip cookies recept met veenbessen

Bereidingstijd: 5-10 min + 25 min in de oven

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Open daarna het blik Danerolles Petits Pains au Chocolat en rol het kant-en-klare croissantdeeg in de lengte (horizontaal) uit. Snijd het croissantdeeg in 8 plakken deeb door de aangegeven snijlijnen.
  3. Snijd of breek de bijgeleverde staafjes chocolade (zitten ook in het blik) in kleinere stukjes en doe ze dan samen met de veenbessen in een kommetje.
  4. Verdeel 2/3de van de chocolade en de veenbessen over de 8 stukjes deeg en duw het wat aan in het deeg. Vouw nu de 8 stukken deeg dubbel, zodat je een klein vierkantje deeg krijgt, en druk de randen goed aan. Verdeel daarna de rest van de chocolade en de veenbessen (1/3de) over de chocolate cookies en druk weer even aan in het deeg. 
  5. Leg vervolgens de chocolate cookies op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg nog een bakpapier over de cookies heen en zet er een extra gewicht op zoals een ovenschotel of nog een ovenplaat.
  6. Zet de chocolate cookies dan 15 minuten in de oven. Haal ze na 15 minuten uit de oven. Klop ondertussen het ei los. 
  7. Haal de chocolate cookies na 15 minuten uit de oven. Haal het bovenste gewicht en bakpapier voorzichtig van de cookies af. 
  8. Bestrijk de chocolate cookies dan met het eerder losgeklopte ei en plaats ze nog eens 10 minuten terug in de oven totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben. 
  9. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze even afkoelen voor je ze opdient. 
  10. Geniet ervan!

Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!

Wat heb je nodig voor chocolate cookies? 

Voor dit chocolate chip cookies recept met veenbessen heb je niet veel ingrediënten nodig. Door het kant-en-klare verse deeg van Danerolles te gebruiken, maak je gemakkelijk de basis van de chocolate cookies. In de Petits Pains au Chocolat verpakking van Danerolles zijn de chocolade stukjes al bijgevoegd. Hierdoor hoef je enkel nog de veenbessen apart te kopen. Mocht je een ander soort fruit, extra chocolade (wit, melk, puur, etc.) of een ander ingrediënt zoals nootjes (hazelnoot, walnoot, pecannoot, etc.) willen toevoegen, dan kan je dat zelf gewoon toevoegen aan dit chocolate chip cookies recept. Voeg de extra ingrediënten toe wanneer je ook de chocolade en veenbessen op het deeg legt (zie stap 4 in het bovenstaande recept). Je kan zoveel ingrediënten toevoegen als je zelf wilt, wat past bij wat jij lekker vindt! 

Hoelang moet je chocolate cookies laten afkoelen?

Als je de chocolate cookies in totaal ongeveer 25 minuten in de oven hebt gebakken, hebben ze een mooie goudbruine kleur! Na het bakken, laat je de chocolate cookies eerst goed afkoelen op de bakplaat voordat je ze opdient. Waarom? Nou, als je de cookies meteen uit de oven haalt, zijn ze nog zacht, maar dat is goed! Tijdens het afkoelen, zul je zien dat de cookies lekker krokant worden aan de buitenkant. Na een minuut of 5 kan je de chocolate cookies verplaatsen naar een rekje, zo koelen ze namelijk sneller af. Wanneer ze afgekoeld zijn, zijn ze klaar om op te dienen en kan je lekker gaan smullen! 

Wist je dat… de chocolate chip cookie al meer dan 83 jaar bestaat? 

De chocolate chip cookie ontstond al rond 1938 in de Verenigde Staten, vandaar ook de veel voorkomende naam: American chocolate chip cookie. Het chocolate chip cookies recept ontstond toen Ruth Graves Wakefield een zoete chocoladereep van Nestlé had fijngehakt en dit toevoegde aan een cookies recept. En nu 83 jaar laten kennen we dit recept nog steeds!