Nederlands (nl)

Cinnamon Swirl mummies

Dé perfecte Halloweentraktatie. Deze Cinnamon Swirl mummies zijn om op te vreten: leuk, lekker én makkelijk te bereiden!

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 mummies:

  • 1x Danerolles Cinnamon Swirls
  • 25 gram ongezouten roomboter (voor de swirls)
  • 100 gram ongezouten roomboter (voor de topping)
  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 12 suikeroogjes

TIP: Suikeroogjes vind je tegenwoordig in (online) bakwinkels en de supermarkt, maar chocolate chips of rozijnen kun je ook prima als mummie ogen gebruiken.

Bereidingswijze

Cinnamon Swirl mummies
  1.  Rol het deeg helemaal uit. Verwarm de 25 gram boter (of gebruik hele zachte boter) en meng met de kaneelsuiker. Smeer het deeg hier mee in.⁠
  2.  Rol het deeg op en snijd in 6 plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.⁠
  3.  Bak de cinnamon swirls in 15-18 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Laat hierna volledig afkoelen.⁠
  4.  Maak de topping door boter, roomkaas en poedersuiker in enkele minuten romig en luchtig te mixen. Doe dit in een spuitzak met een plat spuitmondje (bijvoorbeeld Wilton 104 of zie de tip hieronder).⁠
  5.  Smeer een beetje frosting op het broodje op de plek waar de ogen komen, plaats hier de oogjes op. ⁠
  6.  Spuit vervolgens ‘losse slierten’ kris kras over de cinnamon swirl om de mummie te maken, houd hierbij de ogen zoveel mogelijk vrij. ⁠
    Eet smakelijk!⁠

    TIP: geen spuitzak of plat spuitmondje in huis? Je kunt ook een stevig diepvrieszakje of ziplock bag gebruiken. Om het platte spuitmondje na te bootsen, kun je de punt van de spuitzak of een van de hoeken van het diepvrieszakje of de ziplock bag verstevigen met plakband en een beetje schuin afknippen zodat het zo plat mogelijk blijft.⁠