Nederlands (nl)
Verberg filters

Citroen-Meringue Croissanttaart

Uitpakken voor dessert? Kies eens voor deze heerlijke Citroen-Merinque Croissanttaart! Deze friszoete smaken in combinatie met ons croissantdeeg laat je visite enorm verassen!

 

Recept en foto gemaakt door: @anninuunissa

Ingrediënten

  • 2 blikjes Danerolles Croissants Classic
  • 1 ei

Vanillecrème (minstens enkele uren voor het opdienen bereiden)

  • 4 dl room
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • Geraspte vanillestokjes
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 2-3 el lemon curd

Meringue

  • 2 eiwitten
  • 1,5 dl suiker
  • 0,5 dl water

Bereidingswijze

Citroen-Meringue Croissanttaart
  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Open het blikje Danerolles Croissants Classic volgens de aanwijzingen op
    het blikje.
  4. Rol het deeg uit op het werkvlak of rechtstreeks op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.
  5. Snijd het deeg in 6 stukken volgens de kant-en-klare snijlijnen die je in het deeg ziet.
  6. Rol in croissantvorm en besmeer met ei voor het bakken.
  7. Bak 12-13 minuten en zet apart om af te koelen.
  8. Wanneer de croissants zijn afgekoeld, snijd ze in tweeën (boven- en onderkant).
  9. Bereid de vanillecrème (let op: de crème moet minstens een paar uur in de koelkast
    een paar uur voor het serveren, dus houd hier voldoende tijd voor vrij. Je kan het ook de dag ervoor maken en in de koelkast bewaren tot het serveren van de taart): meng in een kleine pan de room met de eidooiers en klop ze op. Voeg vanille en suiker toe, goed mengen.
  10. Begin het mengsel te verwarmen en klop het voortdurend op.
  11. Voeg het aardappelmeel toe en blijf kloppen.
  12. Het mengsel zal snel dik worden en haal de pan van het vuur.
  13. Giet de crème in een kom en zet in de koelkast voor minstens een paar uur, bij voorkeur een nacht.
  14. Voeg citroenkwark toe aan het mengsel voordat u de taart vult.
  15. Bereid de meringue: verwarm het water en de suiker in een pan tot 120C. Gebruik de elektrische mixer om de eiwitten op te kloppen tot een dikke massa. Giet het hete water-suikermengsel mengsel bij de eiwitten en blijf kloppen tot het schuim op kamertemperatuur temperatuur is.
  16. Combineer de verschillende elementen tot een taart: leg het onderste deel van de croissants in een bakblik (formaat ongeveer 20 x 30 cm). Verdeel de vanille-citroen room over de bovenkant. Leg het bovenste deel van de croissants op de room. Verspreidde meringue over alles.

Eet smakelijk!