Nederlands (nl)
Verberg filters

Croissant french toast

Hoe lekker is dit recept om je moeder mee te verrassen op Moederdag? Deze croissantversie van de French toast zal zeker in de smaak vallen!

 

Foto en recept gemaakt door: Jenni Häyrinen

Ingrediënten

  • 2 blikjes Danerolles Croissants Classic
  • 2 dl melk
  • 2 eieren
  • 1 dl suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 200 g frambozen
  • 100 g bosbessen

Bereidingswijze

Croissant french toast
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Open de blikjes Danerolles Croissants Classic volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd het deeg langs de voorbereide snijlijnen en rol tot zes croissants. Herhaal
    voor de tweede verpakking, zodat je in totaal 12 croissants maakt.
  4. Bak in de oven op 180C gedurende ongeveer 12 minuten of tot de croissants een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
    Tip! Je kan ook croissants gebruiken die een dag eerder zijn gebakken.
  5. Meng melk, eieren en kruiden in een kom.
  6. Snijd de helft van de croissants doormidden, doop ze in de eiermelk en leg ze in één laag in een ovenschaal. Afhankelijk van de pan heb je in totaal 8-12 croissants nodig. Strooi de helft van de bessen ertussen.
  7. Ga verder met nog een croissantlaag en strooi de rest van de bessen erover.
  8. Sprenkel ongeveer 1 dl eiermelk in de pan. Laat het geheel opstijven in de koelkast onder vershoudfolie voor minstens een half uur of zelfs een nacht en bak pas ‘sochtends.
  9. Bak de croissantpan onder aluminiumfolie gedurende 30 minuten op 180C. Verwijder de folie en bak voor nog eens 15 min.
  10. Geniet van deze croissantschotel op Moederdag of bij een weekendbrunch!