3x Flammkuchen
Iedereen is wel bekend met de flammkuchen, de Duitse variant op de pizza. Met ons croissantdeeg is dit super gemakkelijk te maken en je kan variëren met toppings hoe gek je ook wilt! Wil je een variant met vlees, vis of vegetarisch, het is allemaal mogelijk. Zie hier 3 overheerlijke varianten, een Italiaanse met parmaham, dille en gerookte zalm en een vegetarische variant met champignons en groene asperges. Voor ieder wat wils! Leg deze een paar minuten op de barbecue of in de oven en je hebt een heerlijk gerecht op tafel!
Ingrediënten
- 1 a 2 blikjes Danerolles Croissants Classic
Parmaham en mozzarella variant:
- Tomaten/pizzasaus
- Ui, gesneden in ringen
- Parmaham
- Gesneden tomaat
- Geraspte kaas
- Mozzarella
Gerookte zalm en dille variant:
- Roomkaas
- Ui, gesneden in ringen
- Gerookte zalm, koud
- Verse dille
Groene asperges & Champignons variant:
- Roomkaas
- Champignons, gesneden in plakjes
- Groene asperges
- Verse rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180C of verhit de barbecue.
2. Open de blikjes Danerolles Croissants Classic volgens de aanwijzingen op het
blikje.
3. Rol het deeg uit op een werkvlak en druk de kant-en-klare snijlijnen voorzichtigdicht. 1 roldeeg maakt 4 stukjes, je kan kiezen of je ze allemaal met
dezelfde toppings belegt of varieert.
4. Leg de toppings (bewaar de verse dille/verse rucola en parmaham) op de stukjes deeg.
5. Bak gedurende 10-12 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is en het deeg een mooie
kleur heeft. Als je dit recept op de barbecue klaarmaakt, let dan op hoe snel de Flammkuchen gaar wordt. Dit kan nog wel is variëren per barbecue.
6. Voeg de verse dille/frisse rucola en parmaham toe bovenop de Flammkuchen, snijd
in plakjes en geniet!