Frisse Croissant Tiramisu
Als de lentekriebels nog niet zijn opgekomen dan komen ze nu wel op bij het bekijken van dit recept! Deze tiramisu gemaakt van limoncello en croissantdeeg laat je hart gegarandeerd sneller kloppen.
Recept en foto van: @homemadechefsnl
Ingrediënten
Ingrediënten 10 personen
- 1 blik Danerolles Croissants Classic
- 50 ml limoncello
- 1 citroen
- 350 g mascarpone
- 150 g volle yoghurt
- 1 vanillestokje
- 110 g poedersuiker
- 400 g aardbeien
- 50 g witte chocolade
Bereidingswijze
Frisse Croissant Tiramisu
- Bak de croissantjes normaal af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen.
- Meng in een bekken de mascarpone met yoghurt, poedersuiker, binnenkant van het vanillestokje en het sap
van een citroen tot een gladde massa. - Snijd de croissantjes in de lengte doormidden en leg de onderkant van de croissant met de snijkant
naar boven in de ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is. - Besprenkel de croissantjes met een ruime hoeveelheid van de limoncello zodat de croissantjes goed nat zijn.
- Schep het mascarponemengsel over de croissantjes en smeer dit goed uit over de schaal.
- Leg de bovenkant van de croissants, met de snijkant naar beneden, op het mascarponemengsel.
- Besprenkel opnieuw met limoncello en bedek met het overgebleven mascarponemengsel.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer ze, verdeel deze over de schaal en rasp de witte chocolade
over de tiramisu.
Eetsmakelijk!