Steamed buns
Ook zo veel zin in iets lights en luchtigs? Deze witte broodjes zijn zo zacht als kussentjes. Heerlijk met kip en salade – om bij weg te dromen.
Ingrediënten
- 1 blikje Petits Pains White
- 250 gram kipfilet
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal of een halve fijngesneden peper
- 1 bosui
- 1 rode paprika
- ½ komkommer
- 1 kropje little gem sla
Bereidingswijze
Steamed buns
- Maak eerst de steamed buns:
- Rol de broodjes uit op een, met een beetje bloem, bestoven blad in een ovaaltje.
- Maak van bakpapier vierkantjes van ongeveer 10×10 cm.
- Vouw de uitgerolde broodjes dubbel met in het midden een stukje bakpapier.
- Stoom de broodjes in 15 minuten in een stoommandje boven kokend water.
- Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine stukjes, bak deze en bak de laatste vijf minuten de ketjap en sambal/rode peper mee met de kip.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes, de rode paprika in reepjes en de bosui in dunne ringetjes.
- Scheur de blaadjes sla los.
- Haal de broodjes uit het mandje en beleg deze met sla, komkommer, paprika, bosui en tot slot de kip.
- Serveer met pittige saus of chiliolie.