Kaneel Ster
Op zoek naar een heerlijk brunch recept voor rondom de Kerstdagen? Probeer deze prachtige Kaneel Ster eens te maken met croissantdeeg. Heerlijk op een koude ochtend.
Recept door @acieagurk
Ingrediënten
- 2 blikjes Danerolles Croissants Classic
- Boter
- Kaneel
- Witte suiker
- Geklopt eitje om te bestrijken
Bereidingswijze
Kaneel Ster
- Open de blikjes en rol het deeg uit. Snijd elk stuk deeg door de helft. Zo heb je 4 plakken deeg; twee uit elk blikje.
- Rol een platte pannenkoek van 2 plakken deeg. In totaal heb je nu twee platte pannenkoeken van deeg.
- Besmeer 1 cirkel deeg met wat boter en kaneel. Plaats de tweede cirkel deeg op de ander.
- Plaats een glas in het midden van de cirkel en snijd het deeg van midden naar buiten in kwarten. Snijd elke kwart weer door de helft. Je hebt nu 8 driehoeken.
- Snijd de driehoeken nogmaals door de helft zodat je 16 kleine driehoekjes krijgt.
- Pak twee strookjes deeg op die naast elkaar liggen en twist deze naar buiten. Twist twee keer. Druk daarna de buitenkanten aan elkaar vast zodat je 1 getwist stukje deeg krijgt. Herhaal dit rondom.
- Bestrijk het deeg met een geklutst eitje voor een mooie glans.
- Bak voor ongeveer 20-25min op 180C tot goudbruin.