Kindertraktatie: gebakjes met jam en chocola
Het mag weer! Lekkere traktaties maken wanneer de kinderen jarig zijn. Ik zal je eerlijk zeggen: dat is één van de dingen die ik vorig jaar ’t meest heb gemist. Het is toch leuker om zelf iets te maken dan om zakjes chips of snoep te trakteren. Nu het op de meeste scholen weer mag heb ik meteen een leuk en makkelijk idee voor je… deze kleine gebakjes met jam en chocola. Bonuspunten, want zowel de jam als de chocola zijn zó stevig dat de kinderen er niet mee kunnen knoeien.
Recept en foto door: Jurino Ignacio
Ingrediënten
- 1 blikje Petits Pains au Chocolat deeg van Danerolles
- Aardbeienjam (8x 1 tl)
- 1 tl zonnebloemolie
- Sprinkles naar keuze
Verder nodig:
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereidingswijze
We maken deze gebakjes van het deeg van Danerolles. Deze keer is dat het ‘Petits Pains au Chocolat’ deeg. Van elk blik maak je 8 gebakjes. Verdubbelen (of verdriedubbelen) kan heel gemakkelijk door meerdere blikjes te gebruiken. Het enige wat je verder nog nodig hebt voor deze traktatie is een theelepel jam per gebakje en natuurlijk wat sprinkles. Want een kindergebakje zonder sprinkles is gewoon niet af… toch?
Volg onderstaande stappen:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Open vervolgens het blikje Petits Pains au Chocolat deeg en haal het zakje chocoladestaafjes eruit.
- Let op: rol het deeg niet uit, maar snijd elk rolletje in 4 gelijke stukken.
- Leg deze cirkels op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze goed plat met je hand.
- Schep dan in het midden van elke deegcirkel ’n theelepel aardbeienjam.
- Bak de gebakjes in zo’n 12-15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
- Smelt tijdens het afkoelen de chocoladestaafjes (uit het zakje) samen met de zonnebloemolie in een pannetje ‘au bain Marie’.
- Wanneer de chocolade gesmolten is, giet je het in een spuitzak of stevig plastic zakje en knoop je die die dicht. Knip er vervolgens ’n héél klein hoekje af, zodat je een opening van 1 mm krijgt.
- Spuit nu met de gesmolten chocolade een leuk patroon op de gebakjes en strooi er daarna wat sprinkles over.
- Laat de chocolade goed afkoelen, zodat deze weer hard wordt.
- Eet smakelijk!
Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!