Knoflook breekbrood
Ingrediënten
- 2 blikjes Danerolles Petits Pains Blanc
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 handje Parmezaanse kaas
- Verse peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- Roomboter
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200C.
2. Open de blikjes Petit Pains volgens de aanwijzingen op
de verpakkingen.
3. Snijd elk deeg in 4 stukken.
Druk de deegstukjes zachtjes aan zodat ze een ronde vorm krijgen.
4. Meng in een kom de olijfolie, Parmezaanse kaas, peterselie en knoflook.
5. Gebruik een ronde braadpan met een gat in het midden en vet deze in met
boter. Opmerking: als je er geen hebt, kan je ook een ronde gebruiken en een
beker/glas (dat geschikt is om in de oven te zetten) in het midden plaatsen om de juiste vorm
voor het brood te krijgen.
6. Doop elk stuk deeg in het oliemengsel en leg ze in de braadpan strak naast
elkaar. Als je overtollig oliemengsel hebt, kan je dat over de stukjes deeg
7. Bak in 200C gedurende 20-25 minuten of tot het deeg een mooie goudbruine vorm heeft.
Opmerking: als de gebruikte braadpan erg diep is, kan het brood meer tijd nodig hebben om te bakken
vs zeer lage braadpan.
8. Geniet ervan door een deel van het brood met je handen van het geheel af te scheuren!
Eetsmakelijk!