Nederlands (nl)
Verberg filters

Meringue croissants

Deze meringue croissants zijn bijna te mooi om op te eten toch? Deze croissants zijn niet alleen een plaatje maar ook super lekker, wie verras jij met dit recept?

 

Recept en foto gemaakt door: Emma Ivane

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles Croissants Classic
  • 6 el gecondenseerde melk, gekarameliseerd
  • 1 ei voor het smeren
  • 2  eieren
  • 1,5 dl  fijne suiker
  • Puntzakje, met stervormige uitgang

Bereidingswijze

Meringue croissants
  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Open de Danerolles Croissants Classic volgens de aanwijzingen
  3. Spreid het deeg uit op een werkvlak en snijd het in 6 stukken volgens de vooraf gemaakte snijlijnen.
  4. Leg een eetlepel gekarameliseerde gecondenseerde melk op het brede uiteinde van de driehoek en rol het deeg uit tot een croissantvorm. Herhaal dit voor al het deeg.
  5. Leg de croissants op een bakplaat en bestrijk ze met eiwit. Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 10-12 minuten.
  6. Terwijl de croissants bakken, bereid je de meringue.
  7. Klop de eiwitten tot schuim en voeg de extra fijne suiker in kleine porties toe, terwijl u steeds klopt. Giet de meringue over in een spuitzak met een open stervorm .
  8. Haal de croissants uit de oven en zet de bovenkant van de oven aan om de meringue te roosteren.
  9. Maak met de spuitzak mooie bloemen van meringue op de croissants de bloemen over de croissants en zet de plaatpan ongeveer 2 minuten terug op de bovenkant van de oven om de meringue te roosteren.
  10. Eetsmakelijk!