Nederlands (nl)

Mini pizza met buffelmozzarella

Dit recept bevat alle ingrediënten voor een op en top Italiaans gerecht! Een pizza met buffelmozzarella, champignons, tomaatjes en rucola. Een kleurrijk geheel in toepasselijk groen-wit-rood. Bella Italia!

Created by Charlotte Collard.

Ingrediënten

– 1x Italian Snack
– 12 eetlepels tomatensaus
– 2 bollen buffelmozzarella
– 200 gram champignons
– Balsamico azijn
– Olijfolie
– 4 takjes cherry tomaten
– Peper & zout
– Rucola

Bereidingswijze

Mini pizza met buffelmozzarella
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snijd de champignons in plakjes en leg ze in een kom. Voeg balsamico azijn en een beetje olijfolie hieraan toe en meng dit door elkaar. Zet opzij om te laten intrekken.
  3. Snijd de cherry tomaatjes door midden, plaats ze in een ovenschaal en bak voor 15-20 minuten op 170 graden in de oven.
  4. Maak ondertussen de deegbodems klaar, gebruik een deegroller en een beetje bloem om ze mooi plat te krijgen.
  5. Bestrijk iedere bodem met 1,5 eetlepel tomaten saus en beleg met plakjes champignons (nadat je deze eerst hebt laten uitlekken).
  6. Haal de tomaatjes uit de oven en bak nu de pizza’s voor 15-20 minuten op 180 graden. Snijd ondertussen de buffelmozzarella in stukjes.
  7. Haal de pizza’s uit de oven wanneer de korst goud bruin is. Voeg vervolgens de buffelmozzarella, tomaatjes en rucola toe.
  8. Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Buon appetito!