Nederlands (nl)
Verberg filters

Paas croissanttaart

Deze croissanttaart is een feestje om te zien en om te proeven, speciaal ontwikkeld voor Pasen door Anni Paakkunainen. 

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles Croissants Classic
  •  1-2 dl karamelsaus
  • 1 ei
  • Kleine chocolade eieren

Voor de witte chocolademousse:

  • 150 g witte chocolade
  • 2 dl slagroom
  • 125 g mascarpone

Voor de donkere chocolademousse:

  • 150 g pure chocolade (of melkchocolade indien gewenst)
  •  2 dl slagroom
  • 125 g Mascarpone

Bereidingswijze

Paas croissanttaart

1. Verwarm de oven voor op 200C.
2. Open het blik Danerolles Croissants Classic volgens de aanwijzingen op het blik.
3. Rol het deeg uit op het werkvlak of rechtstreeks op de bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. Snijd het deeg in 6 stukken volgens snijlijnen. Rol in croissantvorm.
4. Bekleed ø18cm braadpan met bakpapier en leg de croissants in taartvorm in de braadpan.
5. Bestrijk met een ei en bak ongeveer 20 minuten of tot de croissants een mooie goudbruine kleur hebben.
6. Terwijl de croissant-taart in de oven staat, begin je met het bereiden van de vullingen: begin met de witte chocolademousse door de witte chocolade te smelten (in de magnetron of in warm water. Klop de room op en voeg de mascarpone toe. Blijf kloppen. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe terwijl u opklopt. Plaats in de koelkast.
7. Herhaal dezelfde stappen voor de donkere chocolademousse.
8. Als de croissanttaart gebakken is laat hem even afkoelen en snij hem dan doormidden zodat je een boven- en onderstuk hebt.
9. Smeer de karamelsaus op het onderste deel van de taart. Doe de witte en donkere chocolademousses met een lepel of ijslepel bovenop de karamelsaus. Plaats kleine chocolade-eitjes tussen de mousse en leg tot slot het bovenste deel van de taart op alles.
10. Doe de rest van de mousse met een lepel of ijsschep bovenop de taart en sprenkel er chocolade-eitjes en karamelsaus overheen.

Geniet meteen!