Nederlands (nl)
Verberg filters

Pompoentaart recept

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen, weet je dat het herfst is. Dit kruidige pompoentaart recept is perfect voor deze periode van het jaar! Met het kant-en-klare verse Cinnamon Swirls deeg van Danerolles, pompoen, walnoot, en genoeg kruiden voor een lekkere kruidige smaak, maak je gemakkelijk zelf een hartige pompoentaart. Met dit pompoentaart recept maak je 6 kleine pompoentaartjes (super leuk als een klein voorgerechtje of voor een herfstige brunch), maar je kan natuurlijk ook 1 grote pompoentaart maken met een wat grotere taartvorm. Een ding is in ieder geval zeker, deze makkelijke pompoentaart zal je herfstdag snel doen oplichten. Zie jij de blaadjes al vallen?

 

Ps. Dit pompoentaart recept is ook heerlijk voor andere periodes van het jaar! Bijvoorbeeld wanneer de blaadjes juist weer aan de bomen komen! 

Ingrediënten

Voor 6 pompoentaartjes of 1 grote pompoentaart:

  • 1 blikje Danerolles Cinnamon Swirls
  • 300gr pompoen
  • 50gr suiker
  • 2 eieren
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kruidnagelpoeder 
  • 1 tl tijm
  • 50gr walnoten
  • Olijfolie

Verder nodig:

  • 6 kleine taartvormpjes of 1 grote taartvorm
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Bakparels
  • Staafmixer
  • Kom
  • Garde

Bereidingswijze

Pompoentaart recept

Bereidingstijd: 25 min + 50 min in de oven

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Schil dan eerst de pompoen en snijd deze dan in grote stukken. Doe de stukken pompoen vervolgens in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje olijfolie en strooi er wat peper, zout en tijm overheen.
  3. Zet de ovenschaal met de pompoenstukken daarna gedurende +/- 30 minuten in de oven tot de pompoen heel zacht is. Je kan dit checken door met een vork in de pompoenstukken te prikken. 
  4. Open in de tussentijd het blik Danerolles Cinnamon Swirls en rol het deeg in de breedte (horizontaal) open. 
  5. Snijd het deeg vervolgens in 6 gelijke stukken, zodat je 6 even grote vierkanten van deeg krijgt. 
  6. Neem dan de 6 kleine taartvormpjes en bekleed deze eerst met bakpapier. Leg dan in elk taartvormpje een stuk deeg op het bakpapier. Leg op dit deeg nog een blad bakpapier en een paar bakparels zodat je het deeg kunt bakken zonder dat het omhoog komt.
  7. Zet de taartvormpjes met het deeg daarna +/- 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Wanneer de pompoenstukken ongeveer 30 minuten in de oven hebben gestaan en ze goed zacht zijn, haal je de ovenschaal uit de oven. Doe de pompoenstukken in een grote kom. 
  9. Pureer vervolgens de gegaarde pompoenstukken (let op: houd een paar stukken apart voor de afwerking) met 2 eierdooiers, en voeg de bijgevoegde kaneel mix (zit bijgevoegd in het blikje Danerolles Cinnamon Swirls), de kardemompoeder, de gemberpoeder en de kruidnagelpoeder toe. Meng alles goed door elkaar. 
  10. Pak daarna een kommetje, en voeg hier het eiwit (van de 2 eierdooiers) en de suiker aan toe. Klop met een garde het eiwit en de suiker stijf. Voeg de opgeklopte eiwit nu toe aan de pompoenpuree en meng rust (maar goed!) door elkaar.  
  11. Als de taartvormpjes met het deeg ongeveer 8 minuten in de oven hebben gestaan, haal je ze uit de oven. Verdeel het pompoen mengsel over het deeg in de taartvormpjes en zet ze weer in de oven voor +/- 20 à 25 minuten. 
  12. Hak in de tussentijd de walnoten grof en snijd de overige pompoenstukken (die je apart hebt gehouden bij stap 9) in wat kleinere stukjes. 
  13. Haal de taartvormpjes na ongeveer 20 à 25 minuten uit de oven en verdeel de gehakte walnoten samen met de kleine pompoenstukjes over de pompoentaartjes. 
  14. Geniet!

Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!

Makkelijke pompoentaart maken

Met het bovenstaande recept maak je gemakkelijk zelf een pompoentaart. Het kant-en-klare verse deeg van Danerolles zorgt er namelijk voor dat je niet zelf eerst deeg hoeft te maken, het is slechts openen én uitrollen en je kan al door! In dit pompoentaart recept maken we gemakkelijk 6 kleine pompoentaartjes, super leuk als klein voorgerecht of voor een herfstige brunch, maar je kan natuurlijk ook één grote pompoentaart maken, perfect voor het avondeten. In plaats van het Cinnamon Swirls deeg in 6 gelijke stukken deeg te snijden voor elke taartvormpje bij stap 5, kan je de rol deeg ook verdelen over een grotere (met bakpapier beklede!) taartvorm. Vervolgens ga je door met stap 6! 

Op zoek naar een hartige pompoentaart? 

Dit pompoentaart recept geeft je alle ingrediënten om zelf een kruidige hartige taart te maken. Naast alle zoete pompoentaart recepten, die heerlijk zijn als dessert, is een hartige pompoentaart perfect voor het voor- of hoofdgerecht. Met alle kruiden in dit pompoentaart recept, maak je de pompoentaart lekker kruidig. Maar je kan natuurlijk ook zelf extra ingrediënten toevoegen, denk aan verschillende kazen (feta of geitenkaas) en andere groenten (spinazie of zongedroogde tomaat). Daarnaast is dit een vegetarisch recept, maar als de pompoentaart niet vega hoeft te zijn, kan je ook altijd spekjes toevoegen.