Ragout bakje

Snel, licht, luchtig… Deze knapperige deegkuipjes zijn al feestelijk van zichzelf. Royaal gevuld met garnalenragout zet je met deze hartige party mini’s de perfecte amuse op tafel. Kleine hapjes, een groot gebaar!

Ingrediënten

  • 1 blikje Croissants Party Mini’s
  • Voor de ragout:
    • 60 gram gezouten roomboter
    • 70 gram bloem
    • 250 ml bouillon
    • 100 ml room
    • 75 gram roze garnalen
    • 2 eetlepels verse bieslook

Bereidingswijze

Ragout bakje
  1. Maak als eerst de ragout:
  2. Laat de boter in een pan smelten en roer met een houten spatel/lepel de bloem erdoor, totdat je roux krijgt.
  3. Bak de roux voor 5 minuten op middelhoog vuur en tussendoor goed roeren.
  4. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren totdat de bouillon volledig opgenomen is.
  5. Schenk de room beetje bij beetje bij en blijf roeren totdat de ragout de juiste dikte heeft.
  6. Hak de bieslook fijn en voeg deze toe.
  7. Spatel ook de garnaaltjes door de ragout en breng op smaak met peper en zout.
  8. Zet apart.
  9. Maak vervolgens de ragoutbakjes:
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  11. Haal het deeg uit de verpakking en gebruik van ieder bakje twee mini croissants. Snijd de stippellijnen van het deeg alleen horizontaal en verticaal door. Je hebt nu 12 even grote plakjes.
  12. Druk de diagonale lijnen tegen elkaar aan.
  13. De lapjes deeg een klein beetje uitrekken en met een vork een kartelrandje maken aan de bovenste rand.
  14. Maak een bakje door met twee vingers en je duim deze tegen elkaar aan te drukken.
  15. Vet een (mini)-muffinvorm in met een klein beetje boter.
  16. Plaats de bakjes in de vorm en druk goed tegen de bodem aan en zorg dat de naadjes op de bodem geheel gesloten zijn.
  17. Bak de ragoutbakjes 8-10 minuten op 200 graden.
  18. Laat ze afkoelen en hol ze uit met een appelboor.
  19. Verwarm de ragout en vul de bakjes.