Nederlands (nl)
Verberg filters

S’mores

S’mores, een bekende snack afkomstig uit de VS. Vaak wordt deze snack gemaakt boven een open vuur of barbecue. 2 biscuitjes, marshmallow en chocolade zijn de klassieke ingrediënten. Doe de chocolade en de marshmallow tussen de twee biscuitjes boven het vuur zodat de marshmallow en chocolade smelten. Het resultaat is om je vingers bij af te likken!

Wat misschien wel nog lekkerder is, is de variant met het deeg voor onze petits pains au chocolat. De s’mores zien er erg indrukwekkend uit, maar zijn gemakkelijk te maken met ons kant-en-klare deeg.

 

Recept en foto gemaakt door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

  • 1 blikje Danerolles ‘Petits Pains au Chocolat’ deeg
  • 8 marshmallows
  • 16 losse blokjes pure chocolade
  • Optioneel: extra chocolade & sprinkles, om te versieren

Bereidingswijze

S’mores
  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Open het blikje Danerolles Petits Pains au Chocolat volgens de instructies op de verpakking en rol het deeg uit.
  3. Snijd het deeg via de snijlijnen en snijd elk rechthoek nog een keer diagonaal doormidden.
  4. Halveer de marshmallows.
  5. Leg een chocoladestaafje op het breedste gedeelte van het stuk deeg en plaats er een marshmallow naast.
  6. Pak een blokje pure chocolade en leg deze aan de andere kant naast de marshmallow en rol het stuk deeg op als een croissantje.
  7. Leg de s’mores op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de s’mores ongeveer 10 minuten.
  8. Haal de s’mores uit de oven en laat even afkoelen zodat de marshmallow iets steviger wordt.
  9. Eventueel kunnen de s’mores nog versierd worden met sprinkles en wat gesmolten chocolade.

 

Eet smakelijk!