Nederlands (nl)

Zoete barbecue broodjes met kaneel

Wanneer de regen straks ophoudt en de zon weer gaat schijnen is het tijd voor een gezellig barbecue. Dat betekent niet alleen maar vlees en hartige gerechten, maar ook iets lekkers zoet. Deze barbecue broodjes dus!

Recept en foto door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zoete barbecue broodjes met kaneel
  1. Meng de suiker met de kaneel op een bord. Maak daarna het blikje croissantdeeg XL open en snijd het deeg voor de broodjes los. Snijd de driehoekige lapjes deeg vervolgens in repen, die je ‘verstek’ aan elkaar plakt. Je hebt nu zes keer een lange reep croissantdeeg.
  2. Wikkel hier de barbecuespiezen in en druk het deeg goed aan. Maak je handen vochtig met een beetje water en smeer hier de broodjes mee in. Bestrooi ze vervolgens aan alle kanten met de kaneelsuiker.
  3. Verwarm de barbecue (of oven) voor op middelhoge temperatuur. Voor de oven is 180 C perfect. Bak de zoete barbecue broodjes in 12-15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens even afkoelen en, smakelijk!