Nederlands (nl)

Zweedse kardemom broodjes

Deze kardemom kaneelbroodjes zijn de perfecte kruidige snack op een koude dag!

Ingrediënten

Het deeg

Voor de vulling

  • 25 g zachte roomboter (op kamertemperatuur)
  • Bijgevoegd pakje kaneelsuiker
  • 1 1/2 tl gemalen kardemom

Voor de topping

  • 25 g bruine basterdsuiker
  • 25 ml water
  • 1 tl gemalen kardemom
  • Nougatine

Bereidingswijze

Zweedse kardemom broodjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Allereerst moeten de groene kardemom peulen worden gekneusd, zodat de schil loskomt en je de zaadjes overhoudt, maar als je geen vijzel hebt, kan je ook gemalen kardemom gebruiken.
  3. Daarna maak je de vulling. Meng alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel.
  4. Pop het deeg uit de verpakking.
  5. Rol het vervolgens uit tot een grote rechthoek.
  6. Smeer de vulling over het gehele oppervlakte.
  7. Vouw het deeg vanaf de rechterkant tot de helft dubbel en vrouw dan de linkerkant daarover heen.
  8. Rol het deeg vervolgens nog wat meer uit.
  9. Snijd het deeg in de lengte in repen van ongeveer 1,5-2 cm breed.
  10. Snijd vervolgens de repen in de lengte in, maar niet helemaal tot het eind.
  11. Vlecht de twee repen over elkaar heen en rol vervolgens tot een ‘knotje’.
  12. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en 15 tot 18 minuten in de oven.
  13. Maak ondertussen de siroop. Verwarm het water met de suiker in een pannetje tot dit is opgelost en is ingedikt tot een suikersiroop.
  14. Zodra de broodjes uit de oven komen, bestrijk ze dan meteen met de suikersiroop.
  15. Besprenkel met de knapperige nougatine en extra gemalen kardemom.

Tip! Ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze nog warm zijn, dus wacht niet te lang!

Geniet ervan!