Zweedse kardemom broodjes
Deze kardemom kaneelbroodjes zijn de perfecte kruidige snack op een koude dag!
Ingrediënten
Het deeg
- 1 blik Danerolles Cinnamon Swirls
Voor de vulling
- 25 g zachte roomboter (op kamertemperatuur)
- Bijgevoegd pakje kaneelsuiker
- 1 1/2 tl gemalen kardemom
Voor de topping
- 25 g bruine basterdsuiker
- 25 ml water
- 1 tl gemalen kardemom
- Nougatine
Bereidingswijze
Zweedse kardemom broodjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Allereerst moeten de groene kardemom peulen worden gekneusd, zodat de schil loskomt en je de zaadjes overhoudt, maar als je geen vijzel hebt, kan je ook gemalen kardemom gebruiken.
- Daarna maak je de vulling. Meng alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel.
- Pop het deeg uit de verpakking.
- Rol het vervolgens uit tot een grote rechthoek.
- Smeer de vulling over het gehele oppervlakte.
- Vouw het deeg vanaf de rechterkant tot de helft dubbel en vrouw dan de linkerkant daarover heen.
- Rol het deeg vervolgens nog wat meer uit.
- Snijd het deeg in de lengte in repen van ongeveer 1,5-2 cm breed.
- Snijd vervolgens de repen in de lengte in, maar niet helemaal tot het eind.
- Vlecht de twee repen over elkaar heen en rol vervolgens tot een ‘knotje’.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en 15 tot 18 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de siroop. Verwarm het water met de suiker in een pannetje tot dit is opgelost en is ingedikt tot een suikersiroop.
- Zodra de broodjes uit de oven komen, bestrijk ze dan meteen met de suikersiroop.
- Besprenkel met de knapperige nougatine en extra gemalen kardemom.
Tip! Ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze nog warm zijn, dus wacht niet te lang!
Geniet ervan!