Kaneel Ster

Op zoek naar een heerlijk brunch recept voor rondom de Kerstdagen? Probeer deze prachtige Kaneel Ster eens te maken met croissantdeeg. Heerlijk op een koude ochtend.

 

Recept door @acieagurk

Ingrediënten

  • 2 blikjes Danerolles Croissants Classic
  • Boter
  • Kaneel
  • Witte suiker
  • Geklopt eitje om te bestrijken

Bereidingswijze

Kaneel Ster
  1. Open de blikjes en rol het deeg uit. Snijd elk stuk deeg door de helft. Zo heb je 4 plakken deeg; twee uit elk blikje.
  2. Rol een platte pannenkoek van 2 plakken deeg. In totaal heb je nu twee platte pannenkoeken van deeg.
  3. Besmeer 1 cirkel deeg met wat boter en kaneel. Plaats de tweede cirkel deeg op de ander.
  4. Plaats een glas in het midden van de cirkel en snijd het deeg van midden naar buiten in kwarten. Snijd elke kwart weer door de helft. Je hebt nu 8 driehoeken.
  5. Snijd de driehoeken nogmaals door de helft zodat je 16 kleine driehoekjes krijgt.
  6.  Pak twee strookjes deeg op die naast elkaar liggen en twist deze naar buiten. Twist twee keer. Druk daarna de buitenkanten aan elkaar vast zodat je 1 getwist stukje deeg krijgt. Herhaal dit rondom.
  7. Bestrijk het deeg met een geklutst eitje voor een mooie glans.
  8. Bak voor ongeveer 20-25min op 180C tot goudbruin.