Hoe rol je een Danerolles croissant?
Blog artikelDanerolles croissantjes worden door vele mensen gerold. Elk croissantje is dan ook uniek! Een perfect Danerolles croissantje bestaat daarom niet, maar hoe rol je het deeg nou het beste?
- Haal het blikje 10 min van te voren uit de koelkast.
- Open de verpakking door de papieren wikkel met een diagonale beweging eraf te trekken (los trekken bij het lipje bovenaan). Soms helpt het om het blik nog iets verder mee te draaien.
- Haal het deeg uit het blikje en rol deze voor je uit.
- Snijd de lapjes deeg los van elkaar met een mesje.
- Het geheim:
Plaats een lapje deeg met de rechte kant naar je toe, en snijd deze verticaal een klein stukje in. Rol vervolgens de croissant op van buiten naar binnen. Dankzij de kleine inkeping zal de croissant langer en smaller worden. - Eventueel kun je de punten iets naar binnen krullen, zodat een half maantje ontstaat.
- Bestrijk de croissants vervolgens met een geklutst eitje voor een mooie glans.
- Bak op 180C in een heteluchtoven tot goudbruin. De croissants worden het mooiste als je deze bakt op een bakplaat met bakpapier.
Smullen maar!
Meer inspiratie? Ga hier naar ons recepten overzicht.