Nederlands (nl)
Verberg filters

Croissant Hoorntje met Kinder Chocolade Mousse

Een creatief middagje bakken? Croissant hoorntjes met Kinder chocolade🍦Dit recept past perfect bij het voorjaar, maar is vooral super lekker! Geniet!

Recept bedankt door: @anninuunissa

Ingrediënten

Siiri Saarela – @anninuunissa Instagram Reels

Kinder mousse:

  • 2 dl slagroom
  • 100g mascarpone
  • 150 g Kinder chocolade

Decoratie (optioneel):

  • 50 g witte chocolade
  • Roze kleurstof

 

Bereidingswijze

Croissant Hoorntje met Kinder Chocolade Mousse
  1. Open het blik Danerolles Croissants Classic.
  2. Rol het deeg uit op het bakpapier. Snijd elk deeg horizontaal in vier gelijke stukken.
  3. Vorm de folie in kegelvorm; Snijd uit de folie 25 cm x 25 cm en vouw ze in driehoeken en rol ze vervolgens tot kegel. Je legt de deegstukken eromheen om de vorm van een deegkegel te krijgen.
  4. Rol het croissant deeg rond de folie kegels, beginnend bij het dunnere uiteinde. Gebruik twee deegstukken voor elke kegel.
  5. Leg de hoorntjes op de bakplaat en vet ze in met ei. Bak de croissant kegels 12-15 minuten in 200 C of tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de hoorntjes afkoelen en verwijder de folie als ze goed zijn afgekoeld.
  7. Klop de room tot dik mousse en smelt de Kinder chocolade. Klop de mascarpone met de room en voeg de gesmolten chocolade toe. Plaats de vulling in het knijpgereedschap en pers de vulling in de hoorntjes. TIP: indien je geen spuitzak hebt, kun je ook een stevig zakje gebruiken waar je een hoekje uit knipt. Bijvoorbeeld een diepvrieszakje.
  8. Smelt de witte chocolade en gebruik de roze kleurstof om deze roze te maken. Versier de hoorntjes met dit mengsel.
  9. Geniet meteen van of bewaar in de koelkast voor de volgende dag.