Nederlands (nl)
Verberg filters

Deense koffiebroodje

Op zoek naar een lekkere traktatie voor bij de koffie? Maak dan dit snelle Deense koffiebroodjes recept. Dankzij het kant-en-klare croissantdeeg schotel je ook onverwacht bezoek iets lekkers voor. Knapperig croissantdeeg, een heerlijke vulling van banketbakkersroom of custard en een garnering van rood fruit: deze Deense koffiebroodjes doen hun naam eer aan.

Ingrediënten

Voor 12 kleine Deense koffiebroodjes:

 • 1 blikje Danerolles Croissants Classic
 • 120gr banketbakkersroom of custard (12 volle theelepels)
 • 1 ei om deeg mee te bestrijken
 • Verse frambozen
 • Poedersuiker en water

Verder nodig:

 • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Deense koffiebroodje
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Open het blikje Croissants Classic en rol het croissantdeeg in de breedte (horizontaal) uit.
 3. Snijd de verticale lijnen door, zodat je 3 rechthoeken krijgt.
 4. Snijd vervolgens iedere rechthoek in 4 lange stroken, zodat je in totaal 12 stroken deeg hebt.
 5. Pak een strook deeg en draai deze in de vorm van een wokkel. 
 6. Vorm een rond bakje met het gedraaide reepje deeg. Leg het bakje op de bakplaat en druk de onderkant van het bakje een beetje plat. 
 7. Herhaal dit met alle stroken deeg: draai ze in de vorm van een wokkel en maak er ronde bakjes van. 
 8. Vul ieder bakje met 1 volle theelepel custard of banketbakkersroom.
 9. Kluts een ei los en bestrijk het deeg hiermee. Zo krijgen de koffiebroodjes een mooie glans.
 10. Bak de koffiebroodjes gaar in 15 minuten.
 11. Maak wat glazuur: meng de poedersuiker met een klein beetje water.
 12. Versier de koffiebroodjes met het glazuur en wat frambozen.

Tip: voor dit Deense koffiebroodje recept heb je banketbakkersroom of custard nodig. Maak deze vulling voordat je met het deeg begint, dan kan je de bakjes croissantdeeg direct vullen en in de oven zetten.

 

Wat zijn Deense koffiebroodjes?

In Nederland en België zijn we dol op koffiebroodjes en er is ontzettend veel keuze. Veel van deze gebakjes zijn afkomstig uit andere landen en hebben oorspronkelijk een andere naam. Zo heten de bekende Deense koffiebroodjes van oorsprong Danish. Wij hebben ze in Nederland omgedoopt tot Deense koffiebroodjes en niet voor niets; het zijn heerlijke broodjes voor bij de koffie (of thee).
Deense koffiebroodjes hebben veel vormen en varianten. Er is niet maar één standaard recept. In dit Deense koffiebroodjes recept maken we een koffiebroodje in de kenmerkende swirl van croissantdeeg, gevuld met banketbakkersroom of custard en fruit. Chocolade, jam en noten zijn andere populaire vullingen voor deze Deense luxebroodjes.

Deense krakelingen

Deense koffiebroodjes herken je vaak aan hun kenmerkende swirl van croissantdeeg. Deense krakelingen zijn een populaire variatie op deze traditionele swirl. Je maakt ze, net als de opgerolde koffiebroodjes, van croissantdeeg en banketbakkersroom. Het verschil met een Deens koffiebroodje is de vorm van het croissantdeeg. Het deeg wordt niet in een swirl gelegd, maar in een lus (krakeling).

Snel Deense luxebroodjes maken

Deense koffiebroodjes worden gemaakt van getoerd gerezen deeg. Dit deeg wordt onder meer gebruikt voor croissants en is daarom bekend als croissantdeeg. Dit croissantdeeg is in feite een combinatie van brooddeeg en bladerdeeg.
In veel Deense koffiebroodjes recepten maak je zelf croissantdeeg. Maar wil je snel Deense koffiebroodjes maken? Dan is dit koffiebroodjes recept perfect! Je hoeft niet zelf aan de slag met croissantdeeg, maar gebruikt het kant-en-klare croissantdeeg van Danerolles. Zo serveer je snel en simpel deze luxe Deense broodjes bij de koffie.
Een andere lekkernij maken met snel croissantdeeg en banketbakkersroom? Maak dan eens deze rozijnenbroodjes of deze cheesecake.