Deense koffiebroodje
Op zoek naar een lekkere traktatie voor bij de koffie? Maak dan dit snelle Deense koffiebroodjes recept. Dankzij het kant-en-klare croissantdeeg schotel je ook onverwacht bezoek iets lekkers voor. Knapperig croissantdeeg, een heerlijke vulling van banketbakkersroom of custard en een garnering van rood fruit: deze Deense koffiebroodjes doen hun naam eer aan.
Ingrediënten
Voor 12 kleine Deense koffiebroodjes:
- 1 blikje Danerolles Croissants Classic
- 120gr banketbakkersroom of custard (12 volle theelepels)
- 1 ei om deeg mee te bestrijken
- Verse frambozen
- Poedersuiker en water
Verder nodig:
- Bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
Deense koffiebroodje
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Open het blikje Croissants Classic en rol het croissantdeeg in de breedte (horizontaal) uit.
- Snijd de verticale lijnen door, zodat je 3 rechthoeken krijgt.
- Snijd vervolgens iedere rechthoek in 4 lange stroken, zodat je in totaal 12 stroken deeg hebt.
- Pak een strook deeg en draai deze in de vorm van een wokkel.
- Vorm een rond bakje met het gedraaide reepje deeg. Leg het bakje op de bakplaat en druk de onderkant van het bakje een beetje plat.
- Herhaal dit met alle stroken deeg: draai ze in de vorm van een wokkel en maak er ronde bakjes van.
- Vul ieder bakje met 1 volle theelepel custard of banketbakkersroom.
- Kluts een ei los en bestrijk het deeg hiermee. Zo krijgen de koffiebroodjes een mooie glans.
- Bak de koffiebroodjes gaar in 15 minuten.
- Maak wat glazuur: meng de poedersuiker met een klein beetje water.
- Versier de koffiebroodjes met het glazuur en wat frambozen.
Tip: voor dit Deense koffiebroodje recept heb je banketbakkersroom of custard nodig. Maak deze vulling voordat je met het deeg begint, dan kan je de bakjes croissantdeeg direct vullen en in de oven zetten.