Nederlands (nl)
Verberg filters

Monkeybread kaneel

Op zoek naar een feestelijke lekkernij met kaneel? Maak dan dit heerlijke, zoete monkey bread. Dit zoete kaneel-plukbrood is perfect om te delen en staat snel op tafel. Je bent bij dit monkey bread recept geen tijd kwijt aan zelf deeg maken en laten rijzen, maar gebruikt eenvoudig de blikjes Petits Pains White. Geniet samen van dit zoete plukbrood en laat het broodmes in de keukenlade; er is niets lekkerder dan stukjes afscheuren en met je handen opeten!

 

 

Ingrediënten

Verder nodig:

  • Tulbandvorm

Bereidingswijze

Monkeybread kaneel

Zelf monkey bread met kaneel maken

  1. Vet de tulbandvorm in met boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  3. Haal de deegbolletjes uit de verpakking en snijd elk bolletje deeg in 4 stukjes.
  4. Mix de suiker en kaneel in een beslagkom. Voeg vervolgens de deegbolletjes toe en hussel alles goed door elkaar. Zorg dat de bolletjes goed bedekt zijn met een laagje kaneelsuiker.
  5. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur en voeg de basterdsuiker toe. Wacht tot alle suiker is gesmolten tot een karamel. Verdeel de helft van dit suikermengsel over de bodem van de tulband.
  6. Leg de balletjes met kaneelsuiker in de springvorm en druk ze goed tegen elkaar aan
  7. Verdeel de andere helft van de boter en suiker mix over de bolletjes.
  8. Bak het monkeybread goudbruin af in ongeveer 25 minuten.

Wat is monkey bread?

Monkey bread is een zoete lekkernij, gemaakt van zacht luxebrood en kaneelsuiker. Het is erg populair in Amerika en wordt daar vaak als ontbijt gegeten. De oorsprong van dit brood is niet precies bekend, maar de naam lijkt goed gekozen; monkey bread betekent broodje aap en apen staan vaak bekend met hun plukgedrag. Verrassend genoeg noemen we dit monkey bread in Nederland ook wel een kaneel-plukbrood.

Het bekende monkey bread is een plukbrood met kaneelsuiker, maar je kunt uitstekend variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld banaan, noten of stukjes chocolade toe, deze ingrediënten gaan goed samen met het kaneel-plukbrood. Wil je liever geen zoet, maar een hartig plukbrood maken? Probeer dan eens dit pizza pluk recept.