Nederlands (nl)
Verberg filters

Mummie Knaks voor Halloween

Wie is er nou niet gek van Halloween? De versieringen, het koude weer, én natuurlijk de verrukkelijke hapjes. Dit jaar maken we als leuke, griezelige snack deze mummie worstenbroodjes. Zelfs wanneer je al andere Halloween hapjes op ’t menu hebt staan, kunnen deze mummies er gemakkelijk bij. Met het verse Croissants Party Mini’s deeg en de Unox knaks, maak je ze namelijk écht in een handomdraai. Voeg wat suikeroogjes of stipjes saus toe om de mummies tot leven te krijgen, en je snackt deze Halloween griezelig lekker! Hoe leuk is dit als activiteit samen met de kids?

 

Recept en foto door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

Voor 24 mummie worstenbroodjes:

Verder nodig:

  • Ovenplaat met bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken
  • Tandenstokers voor de oogjes

 

Bereidingswijze

Mummie Knaks voor Halloween

Bereidingstijd 10 minuten + 5-10 minuten in de oven

  1. Open de blikjes knaks en laat de worstjes goed uitlekken. Verwarm daarna de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Open ook het blikje Croissant party mini’s en druk het deeg op de stippellijnen weer dicht, zodat je één lap deeg krijgt. Snijd die vervolgens in reepjes van zo’n centimeter breed.
  3. Rol de worstjes in een reepje deeg, maar doe dit niet te netjes. Zo lijken de worstenbroodjes straks écht op mummies. Plaats de mummies op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten gaar en goudkleurig.
  4. Maak de mummies af met suikeroogjes of ’n stipje mosterd. Je kunt de suikeroogjes tussen twee stukjes deeg schuiven, maar je kunt ze ook vastplakken met ’n mini drupje gesmolten suiker. Kies je voor ’t laatste? Verhit dan een droge pan met wat suiker, totdat de suiker is gesmolten. Gebruik een tandenstoker om ’n drupje suiker op elk knakworstje te plaatsen en druk hier een suikeroogje op.
  5. Eet smakelijk!

Heb je dit recept zelf gemaakt? Deel het met ons op Instagram of Facebook via een post of story. Tag @danerolles voor een repost. Lekker en gezellig bakken samen, hoe leuk!