Nederlands (nl)

Plaattaart recept met gehakt en kaas

Dit lekkere plaattaart recept met gehakt en kaas zet je in een handomdraai op tafel! Je maakt de vulling met lekker gekruid gehakt, geraspte kaas en (voor de liefhebbers) olijven. Voor het deeg van de plaattaart gebruiken het kant-en-klare Extra Large croissantdeeg. Het resultaat is een luchtige plaattaart die lekker kruidig is. Dit plaattaart recept is ook ideaal voor op feestjes, want je kunt in dezelfde tijd gemakkelijk twee of drie stuks van deze plaattaart bakken.

Ingrediënten

Voor 1 plaattaart met gehakt en kaas:

  • 1 blikje Croissantdeeg XL
  • 150 gr rundgehakt
  • 1 el olijfolie
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el donkere sojasaus
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl uipoeder
  • Een snufje komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gr geraspte (belegen) kaas
  • Optioneel: enkele olijven

Verder nodig:

  • Ovenplaat
  • Bakpapier
  • Bakpan
  • Kwastje om mee te bestrijken

Bereidingswijze

Plaattaart recept met gehakt en kaas

Bereidingstijd: 10 min + 25-30 min in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak nu de vulling voor de plaattaart. Hiervoor verhit je de olie op matig vuur en je fruit hierin de ui en knoflook, totdat de ui glazig ziet.
  3. Voeg dan het gehakt toe en zet het vuur hoog. Bak het gehakt rul in enkele minuten.
  4. Voeg daarna de sojasaus, tomatenpuree, paprikapoeder, uipoeder, komijn en zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan daarna van het vuur. Zo kan de vulling wat afkoelen.
  5. Neem nu het Croissantdeeg XL uit de verpakking, maar (let op!) rol het deeg niet uit. Neem een deegroller en rol de rol van deeg in één keer uit tot een lap van zo’n 15×40 centimeter.
  6. Verdeel vervolgens het gehaktmengsel over het deeg, zoals je bij een pizza zou doen.
  7. Verdeel er daarna de geraspte kaas over en plaats er eventueel enkele olijven tussen.
  8. Bak de plaattaart dan in 25-30 minuten gaar en goudkleurig. Laat hem even afkoelen en snijd hem daarna in repen of punten.
  9. Eet smakelijk!