Nederlands (nl)

Snelle tonijnpasteitjes maken

Heerlijke pasteitjes die met van alles gevuld kunnen worden. Deze pasteitjes zijn snel gemaakt & overheerlijk!

Recept en foto door: Jurino Ignacio

Ingrediënten

  • 1 blik Petits Pains deeg van Danerolles
  • 1 blikje tonijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 rode paprika, fijngesneden
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl donkere sojasaus
  • 1 el tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 el rozijnen
  • 1 ei, geklutst
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

Snelle tonijnpasteitjes maken
  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het ‘petits pains deeg’ uit het blik en maak daarna als volgt de vulling:
  2. Laat het blikje tonijn goed uitlekken. Verhit daarna de olie op matig vuur in een koekenpan. Fruit hierin de paprika en de ui, totdat de ui glazig ziet. Voeg daarna de tonijn, de sojasaus en de tomatenpuree toe. Roer goed, terwijl je alles zo’n 5 minuten zachtjes bakt. Haal de pan daarna van het vuur en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd je van rozijnen? Voeg die dan ook op dit moment toe.
  3. Laat de vulling afkoelen en rol ondertussen met een deegroller het deeg voor de petits pains uit tot ’n cirkel van zo’n 15 centimeter in doorsnede. Vul elke deegcirkel met 2 eetlepels van de vulling en vouw ze dan dubbel. Druk de randen goed aan met een vork en plaats de pasteitjes daarna op de bakplaat.
  4. Besmeer de tonijnpasteitjes met wat geklutst ei en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak de pasteitjes vervolgens in 15-20 minuten gaar en goudkleurig.
  5. Eet smakelijk!